Pití jednoho ve skutečnosti znamená nárůst hmotnosti o 10 liber za rok.

Dle mého názoru je užívání těchto prášků pravděpodobně škodlivější než skládání prohormonů. Účinky jsou opačné, to ano, ale jen jsem se snažil upozornit. Přinejmenším je jejich účinek, stejně jako jejich vedlejší účinky, prokázán a při nákupu takových látek přebíráme odpovědnost s plným vědomím následků. Prosím, udělejte si laskavost a vyhněte se takovým látkám, které slibují nicozero kontraindikace nemožné, a nenechte taková nepravdivá tvrzení zničit ochotu pracovat pro svůj cíl. To je jediná věc, na které skutečně záleží a která může změnit.

Toto je příspěvek hosta od Davida z Fitness-Events.com. Pokud máte také zájem psát pro HealthResource4u, přečtěte si prosím naše pokyny pro zveřejňování příspěvků pro hosty na adrese napište nám.

Pokud byste chtěli zjistit přesný způsob, jak zhubnout, vezměte na vědomí tento konkrétní plán. Pokud budete postupovat podle kroků, jak nejlépe umíte, budete hubnout týden po týdnu zdravým a přirozeným způsobem. Aby to bylo co nejjednodušší, zde jsou přesné body, které musíte v tomto pořadí řešit.

Přesný způsob, jak zhubnout, je výsledkem vaší celkové touhy skutečně chtít změnu, každodenního odhodlání být úspěšný, navržení konkrétního plánu, zdravého jídla, pravidelného cvičení a nakonec sledování vašeho pokroku. Když jsou tyto položky řešeny v tomto konkrétním pořadí a dodržovány co nejlépe, budete úspěšní při hubnutí.

Pojďme do hloubky o každém z těchto bodů, abyste získali úplný přehled o přesném způsobu, jak zhubnout.

Jak zhubnout – přesný způsob: –

Vaše celkové přání

V první řadě musíte mít nějaký typ touhy udělat změnu a zhubnout. Pokud se opravdu nestaráte o množství, které vážíte, nebo o stav svého těla, pak není nutné okamžitě měnit obvyklé návyky svého života. Když existuje skutečná touha zhubnout a získat lepší kondici, pak budete ochotni udělat konkrétní změny, abyste byli úspěšní. Přemýšlejte o tom, jak silnou touhu máte, a zda je pro vás ztráta hmotnosti skutečně prioritou. Pokud tomu tak skutečně je, jste připraveni na další krok.

Denní závazek

Jakmile zjistíte, že máte touhu zhubnout, přichází na řadu každodenní závazek. Hubnutí a rozvoj zdravého života je proces, který se nestane přes noc. Je to každodenní slib, který si dáváte a který může trvat od 6 měsíců do 2 let v závislosti na tom, jakou váhu chcete zhubnout nebo na aktuálním stavu vašeho těla. Důvod, proč je to každodenní závazek, je ten, že jíme jídlo každý den, a proto se budete muset zavázat k výběru zdravých jídel a nápojů po celý den, po celý týden. Oddanost vašeho závazku určí, jak dobře zvládnete četné volby a rozhodnutí, kterým denně čelíte. Udělejte si chvilku a napište si tento závazek na papír a vyvěste ho poblíž nástěnného kalendáře – „Slibuji, že každý den zdravě zhubnu ____ kilo!“

Konkrétní plán

Jakmile máte chuť zhubnout a zavázali jste se, že to uděláte, je čas vytvořit si konkrétní plán. Nejlepší je začít se nejprve soustředit na potravinovou složku, protože je nezbytné, abyste to okamžitě pochopili. Začněte si zvykat na plánování jídla každý týden, abyste měli sedm dní zdravého stravování, a proto už nikdy nebudete muset kupovat mastné rychlé občerstvení. Pokud máte potíže s vymýšlením jídel, která by byla zdravá, věnujte chvíli hledání receptů na internetu, které budou tělu prospěšné. Zjistíte, že po třiceti minutách hledání budete mít k dispozici spoustu podrobných receptů vedle obrázků, které přesně ukazují, jak hotové jídlo vypadá. To může být nejlepší způsob, jak začít vyvíjet zdravou kuchařku, kterou si budete mít ve své kuchyni, takže když plánujete svá týdenní jídla na nedělní odpoledne, můžete se jednoduše obrátit na tuto kuchařku a zjistit, které recepty znějí pro daný týden nejpřitažlivěji.

Jíst zdravé jídlo

Prohlédněte si obsah vaší kuchyně a ujistěte se, že nemáte nezdravý výběr, jako jsou chipsy, krekry, cupcaky, soda, koblihy, koláče, dorty, sušenky atd. Jsou to promarněné kalorie plné cukru a doslova nic, co je prospěšné tělo. Nakupujte pouze zdravé potraviny a svačiny, které budete mít ve své kuchyni, skříních a spížích. Je důležité mít po ruce svačiny mezi jídly, ale rozvíjejte myšlení, abyste měli svačiny, které jsou zdravé nebo alespoň nízkokalorické. Do začátku byste rozhodně měli zahrnovat ovoce, granolové tyčinky, jogurt, mandle, ochucené rýžové koláčky, některé druhy zeleniny, jablečný protlak a želé. Internet vám opět může poskytnout spoustu dalších příkladů, když jste připraveni získat více možností. Když najdete určité svačiny, které vám opravdu chutnají, nezapomeňte je přidat do své kuchařky zdravých receptů, kterou vedete v kuchyni.

Pravidelné cvičení

Jakmile se postaráte o potravinovou složku vaší změny zdravého životního stylu, je čas zvážit, co uděláte pro zvýšení tepové frekvence a pravidelný pohyb. Nejprve byste se měli poradit se svým lékařem o schválení, zvláště pokud jste se delší dobu nezúčastnili žádného cvičení. Možná vám váš lékař dokonce poskytne cvičební plán, který byste měli dodržovat během prvního měsíce nebo tak, jen aby si vaše tělo zvyklo na zvýšení úrovně aktivity. Je nutné to nepřehánět, zvláště když začínáte. Nebude vám k ničemu, když se zpočátku při nadměrném cvičení zraníte. Když dostanete od lékaře v pořádku, berte to pomalu, ale buďte důslední. Možná začněte procházkou třicet minut až hodinu po svém okolí 3x nebo 4x týdně. Následující měsíc začněte běhat 30-45 minut několikrát týdně. Můžete se dokonce podívat na možnost získat členství v tělocvičně, pokud ve vašem okolí nějaké existuje. Pokud to není možné, existují skvělé domácí DVD programy, které můžete dělat z pohodlí svého obývacího pokoje a nepotřebujete k tomu nic jiného než boty, DVD přehrávač a televizi. Nejlepší na tom je, že existuje široká škála programů, které vyhovují každému typu člověka. Udělejte si chvilku a podívejte se na některé z nejoblíbenějších programů pro domácnost zde.

Sledujte svůj pokrok

Po veškeré tvrdé práci, kterou děláte pro zlepšení zdraví a kondice svého života, je důležité, abyste každý týden sledovali svůj pokrok. Pozitivní výsledky pomáhají zvýšit motivaci a podněcovat touhu pracovat tvrději, abyste byli ještě úspěšnější. Zvykněte si vážit se každý týden, případně v pátek ráno, než půjdete do práce. Zapište si svou váhu do malého kalendáře, který připevníte na zeď v koupelně nebo si jej uchováte v deníku poblíž váhy. Pokud jste schopni zhubnout jedno nebo dvě kila za týden, pak ztratíte čtyři až osm liber za měsíc. Pokud bude tento pokrok pokračovat, ztratíte 24-48 liber za šest měsíců a dokonce 48-96 liber za rok. Nyní je to rozhodně zdravý životní přechod za pouhý rok a toto je přesný způsob, jak zhubnout za týden, měsíc a rok!

Toto je příspěvek hosta Gregory L. Gomez z Healthychoicesinlife.com. Pokud máte také zájem psát pro HealthResource4u, přečtěte si prosím naše pokyny pro zveřejňování příspěvků pro hosty na adrese napište nám.

Energetické nápoje a přibírání na váze

Obsah

Energetické nápoje a přibírání na váze Proč se musíte vyhýbat energetickým nápojům Sečteno a podtrženo

Red Bull vám může dát víc než jen křídla, pokud se vezmou v úvahu nejnovější vědecké studie…může také zvýšit přírůstek hmotnosti! Energetické nápoje se používají k jednomu ze dvou účelů – ke snížení únavy nebo ke zlepšení sportovního výkonu. Nápoje jako Monster byly prodávány jako nápoje na hubnutí. Studie však naznačují, že energetické nápoje bohaté na kalorie mohou ve skutečnosti způsobit nahromadění kil.

Jak dochází k přibírání na váze

Energetické nápoje mají vysoký obsah kalorií a cukru. Přibírání na váze je spojeno s počtem přijatých a použitých kalorií. Jednoduchá matematika za přibíráním na váze z takových nápojů je, že pokud budete jíst více kalorií, než spálíte, můžete přibrat. Zatímco přijímáte správný počet kalorií pro hubnutí nebo udržování optimální hmotnosti pro vaši výšku a postavu, konzumace energetických nápojů, které si myslíte, že jsou dokonalým receptem na hubnutí, může ve skutečnosti selhat. Energetické nápoje vedou vaše tělo k získávání nadbytečných kalorií, což podněcuje přibírání na váze.

Fakta

Autor fotografie: Michael Curi/CC BY

Energetické nápoje obsahují obrovské množství kalorií. Většina z toho pochází z cukru. Značkový energetický nápoj o objemu 24 uncí obsahuje přes 420 kalorií. zatímco menší plechovka 16 uncí měla kolem 220. Energetické nápoje dokonce postrádají sílu vás zasytit. Konzumujete tedy prázdné kalorie, aniž byste se cítili sytí, a snažíte se překonat návaly hladu přejídáním – stěží obrázek, který si společnosti vyrábějící energetické nápoje chtějí malovat. Ale je to založeno na faktech, ne na marketingu.

Energetické nebo sportovní nápoje jsou podle Akademie výživy a dietetiky potřeba pouze při těžké práci delší než jednu hodinu. Ačkoli sportovní dietologové z Austrálie tvrdí, že sportovci mohou zlepšit počet glykogenu a podpořit výkon, faktem také je, že vysoký obsah kofeinu v těchto nápojích je smrtelný, pokud jde o hyperaktivitu. Pití příliš velkého množství energetických nápojů může dokonce vést ke zdravotním komplikacím a smrti, uvádí Huffington Post.

Kofeinové posilovací a energetické nápoje

Nadace International Food Information Council Foundation doporučuje, že energetické nápoje by měly být konzumovány pouze spolu s vyváženou a zdravou stravou. Cílem je omezit pití nebo příjem kofeinu z důvodu vysokého obsahu kofeinu ve sportovním/energetickém nápoji. Mnoho zdravotních stránek uvádí, že rekreační nápoje nejsou zdravou volbou. Zde jsou typické obsahy komerčních rekreačních nápojů:

Kukuřičný sirup s vysokým obsahem fruktózyGeneticky změněné organismy (GMO)Umělá barviva a příchutě

Sportovní nápoje jsou ještě nebezpečnější, pokud necvičíte. Pro zvýšení energie může být jejich pití ve srovnání s cvičením v posilovně katastrofální.

Proč se musíte vyhýbat energetickým nápojům

Přetékající cukrem

Běžná plechovka energetických nápojů o objemu 32 uncí obsahuje téměř 50 gramů cukru. To je zhruba stejné jako plechovka nealkoholického nápoje. Cukr navíc neuhasí vaši žízeň – fruktóza ji ve skutečnosti umocňuje. Všechen tento cukr jde do vašich ústních dutin nebo tvoří další vrstvy tuku na vašem těle a selže pouze v případě, že cílem je zhubnout.

Nula bílkovin

Mnoho značek energetických nápojů nemá v sobě bílkoviny. To je nezbytné pro vývoj svalové tkáně. Protein je stavebním kamenem těla a opravuje drobné natržení mikrosvalů po těžkém tréninku. Sportovci potřebují více bílkovin, ne méně. Vzhledem k tomu, že energetické nápoje většinou postrádají bílkoviny, je výhoda těchto rekreačních drog nulová.

Vysoký obsah syntetických vitamínů a kyselin

Autor fotografie: Simon Desmarais/CC BY

Mnoho komerčních energetických nápojů je obohaceno syntetickými vitamíny. To z nich dělá špatnou alternativu přírodních vitamínů. proč tomu tak je? Jednoduše proto, že syntetické deriváty nelze snadno oddělit nebo použít v těle. Vstřebávání přírodních vitamínů je snadné. Totéž nelze říci o syntetických verzích. V recenzované studii v General Dentistry bylo zjištěno, že energetické nápoje způsobují nevratné poškození skloviny zubů.

Energetické nápoje také poskytují krátkodobou dávku energie, ale to je tak vše. Pokud si chcete vytvořit kalorický deficit, uvědomte si, že energetické nápoje dodávají vašemu tělu kalorie. Chcete-li zhubnout jednu libru hmotnosti, musíte spálit 3 500 kalorií denně nebo 500 kalorií za týden. Mnoho energetických nápojů tvrdí, že zrychlují metabolismus a podporují hubnutí. Jedna studie provedená University of Oklahoma to poukazuje na možný způsob, jak tomuto procesu pomoci. Ale i tato studie dospěla k závěru, že pokles tělesného tuku byl 0,09 procenta, zatímco pokles tukové hmoty byl nižší než 0,05 procenta.

Mnoho energetických nápojů je nabito cukrem, který přidává přibližně 100 kalorií na porci. Pití jednoho ve skutečnosti znamená nárůst hmotnosti o 10 liber za rok. Pro všechny vaše zdravotní nadšence a osoby, které sledují váhu, je další varovnou vlajkou to, že hluk energetických nápojů ve vás může vyvolat pocit, že ztrácíte kalorie, aniž byste to ve skutečnosti dělali. Columbia Health uvádí, že kofein z energetických nápojů může způsobit ztrátu méně než 100 kalorií za den. Pokud je cílem spálit 3500 kalorií nebo jednu libru tuku, bude vám to trvat déle než měsíc, než toho dosáhnete.

Značkové energetické nápoje dokonce obsahují v průměru více než 116 kalorií na 8 uncovou plechovku.

Co energetické nápoje bez cukru?

Energetické nápoje bez cukru, podle odhadu fitness webu Livestrong, obsahují méně než 12 kalorií na plechovku o objemu 8 uncí. Znamená to, že nakonec zhubnete? Odpověď na to je také rázné ne. Rekreační energetické nápoje vedou k nárůstu hmotnosti, protože vaše tělo reaguje na umělá sladidla. To má za následek uvolňování přirozeného hormonu zpracovávajícího cukr, který z dlouhodobého hlediska ovlivňuje chuť k jídlu a řízení krevního cukru. Ano, i ta plechovka energetického nápoje by podle odborníků mohla vést k cukrovce.

Mnoho vedlejších účinků

Kofein v tak vysoké dávce v energetických nápojích může vést k:

NespavostPoruchy spánkunervozitaBušení srdce

Energetické nápoje mají 80-100 mg kofeinu v každé porci 8 uncí. Pokud vidíte normální příjem kofeinu povolený pro dospělého (200-300 mg), vypít dvě až tři plechovky Red Bull nebo Monster je stěží vhodné. Ti, kdo mají sklony k migrénám, mohou v důsledku pití těchto energetických nápojů dokonce rozbolet hlavu.

Spojení mezi poruchami příjmu potravy a energetickými nápoji

Studie zjistily, že lidé s poruchami příjmu potravy mají tendenci konzumovat více energetických nápojů. Studie z roku 2011 zveřejněná v International Journal for Eating Disorders dokonce zjistila, že lidé s poruchami příjmu potravy, jako je anorexie, přecházejí na rekreační energetické nápoje, aby zvýšili hladinu energie a potlačili chuť k jídlu. Lékařské důsledky zneužívání energetických nápojů zahrnují vše od úzkosti a třesu až po bolesti hlavy z vysazení. A co energetické nápoje bez cukru? No, nejsou o nic bezpečnější. Umělá sladidla, která se nacházejí v nápojích s nulovým obsahem cukru nebo bez cukru, mohou způsobit bolesti břicha, průjem a zadržování vody, stejně jako záchvaty a nerovnováhu elektrolytů.

Sečteno a podtrženo

Většina energetických nápojů je vyrobena z jednoduché sycené vody s výkrmovými kukuřičnými sirupy s vysokým obsahem fruktózy a přidanými cukry. Spolu s touto smrtící směsí je obsažena vysoká dávka kofeinu, aminokyseliny taurinu a uměle získaných vitamínů. Takže energetické nápoje ve vás zanechají pocit žízně a nenasycení. Dodají vašemu tělu kalorie. Nezlepšují sportovní výkon u lidí, kteří nejsou určitým způsobem stimulováni kofeinem a mohou se dokonce stát návykovými. Chybí jim přirozené vitamíny a bílkoviny potřebné k tomu, aby se tělo zotavilo a podávalo optimální výkon při sportovních hrách. Jakékoli další otázky, zda jsou pro vás takové energetické nápoje prospěšné, jsou pouze prázdnou rétorikou!